OKNA POLSKAVA

SERVIS IN VZDRŽEVANJE OKEN

Za zdrav, varen in varčen dom.

SERVIS OKEN IN VRAT

Pri nakupu stavbnega pohištva smo največkrat pozorni na okna, ki so trenutni trend, ter so nam vizualno všeč. Pomembna je izolativnost, montaža in garancija. Res, da so to pomembni dejavniki, vendar je poleg tega ZELO pomembno kakšno je okovje oken, ki smo jih izbrali. Okovje je zelo bistvenega pomena, saj z njim dosegamo najvišjo stopnjo uporabe in funkcionalnosti.

Proizvajalci opozorijo kupca o rednem vzdrževanju oken, kakor tudi okovja, vendar večina ne upošteva teh navodil. Temu sledijo težje odpiranje oken, vrat, kakor tudi vse večje poškodbe-lomi okovja, kar pa ni predmet reklamacij in garancije.

Redno vzdrževanje okovja tako podaljša uporabnost, ter lažje odpiranje oken, vrat, drsnih sten,….Različna okovja imajo enake oziroma zelo podobna navodila za vzdrževanje ( PVC, LES, ALU/LES, ALU ).

Za vzdrževanje okovja je zahtevano vsaj 1x letno mazanje, ter servis.

Pazljivi moramo biti tudi na tesnila. Njihovo vzdrževanje ni potrebno, vendar jih pri ponovnem barvanju oken in vrat ne smemo premazati z barvo, saj tako izgubijo svojo funkcionalnost.

 Obstojnost.

BARVA IN VZDRŽEVANJE

Lesena okna so barvana z posebnimi barvami za večjo obstojnost pred vremenskimi vplivi.

Barva ima dodano zaščito UV pred vplivi sončnih žarkov. Barva tudi diha z lesom, pomeni, da ne poka ob širjenju in krčenju lesa. Barvo je potrebno vsaj 1x letno zaščititi z negovalnim mlekom, ki zapre mikro pore-razpoke nevidne očem ter, zagotovi daljšo obstojnost barve. To pa ne pomeni, da barva ni občutljiva na primere toče! Toča lahko prebije sloj barve, kjer začne pronicati vlaga in se pod lazuro začne erozija-pojavijo se vedno temnejši madeži. Le to je potrebno sanirati čimprej, da ponovno zaščitimo les, kot je bil prvotno ob nakupu. Postopek se naredi na enak način kot v proizvodnji ob izdelavi oken, vendar lahko po sanaciji zaradi močnega udarca toče ali predolgega časa ne obnove ostane temnejši madež. Kar pa ne vpliva na nadaljnji propad okna, je samo vizualno.

parallax background
 
KONTAKT

Imate vprašanje ali potrebujete ponudbo?
Kontaktirajte nas!