Izvedba

Izdelujemo vhodna in notranja vrata iz masivnega lesa. Vsa vrata se izdelujejo po naročilu. Če vam nobena od prikazanih vrat ne ustrezajo, vam jih lahko izdelamo po vaši skici, sliki….

Vhodna vrata so narejena iz masivnega lepljenega lesa, lahko pa so tudi oplemenitena s furnirjem, odvisno od izvedbe vrat. Vsa vrata imajo že vgrajeno varnostno pet točkovno zaklepanje – krpan, kljuko arx , 3D nasadila, izolacijsko polnilo, steklo ug k 1.1, cilindrični uložek roto… Po želji pa vam lahko vgradimo tudi el. ključavnico, peskano steklo, odpiranje na prstni odtis, kukalo, tolkalo, dodatno tesnilo… itd. Podboj je debeline 68 mm, po želji pa lahko tudi več npr. 140mm, krilo je standardno debelo 64mm lahko tudi več.

Izolacijsko polnilo (tabla)

V zadnjih letih je masivna polnilo nadomestilo izolacijsko povnilo, saj je pri masivnih polnilih zaradi močne izpostavljenosti soncu, lahko prišlo do manjših neestetskih pok.

Varnostno 5 – točkovno zaklepanje

Ker nam vhodna vrata služijo kot glavna prehodna vrata, je potrebno posvetiti pozornost tudi protivlomni zaščiti. Vsa naša vrata imajo vgrajeno varnostno zaklepanje krpan ( vrata se zaklenjejo v petih točkah ), varnostno kljuko in 4 nasadila ottlav 3D.

Notranja vrata so izdelana iz lepljenega lesa smreke, macesna in hrasta. Globina podboja je tako rekoč neomejena, saj se lahko prilagajamo tudi najdebelejšimi stenami v samostanih, graščinah… Podboj je klasično debel 42mm, tako kot krilo. Krila so narejena na sistem zareza – čep in ima samo na eni strani zasteklitvene letvice, saj je notranjost krila tudi brazdana. Vrata so lahko lakirana s poliuretanskim lakom, lazurnimi premazom in lahko so tudi lužena ( obarvanje lesa + lak ).

Moderna vrata – rohling

Pri izdelavi uporabljamo visokokakovostne sendvič plošče nemškega proizvajalca, ki imajo vgrajene stabilizatorje proti krivljenju ter parne zapore za preprečitev vdora vlage v izolacijsko jedro vrat. Krilo in podboj mirita v debelino 68 mm. Vrata so lahko na zunanji strani  gladka – brez zasteklitvenih letvic, obstaja pa tudi možnost vgradnje stekla, ki ima emailiran ( obarvan ), rob in je na zunanji strani v isti ravnini kot les. Takšna vrata so prikazana na spodnji sliki.

debelina 68 mm Ud,vgrajeno = 1,12 W/m2K Ukrila = 0,99 W/m2K
debelina 85 mm Ud,vgrajeno = 0,89 W/m2K Ukrila = 0,77 W/m2K