Steklo

Steklo predstavlja najpomembnejši vgrajeni element okna, saj najbolj vpliva na skupno toplotno izolativnost okna. Zato v vsa naša okna vgrajujemo “termopansko” steklo polnjeno s plinom argon in z nizkoemisijskim nanosom + Tgi distančnik. S tem dosežemo prevodnost ug 1.0.W/m2K

Vgrajujemo tudi protivlomna, kaljena, zvočnoizolativna in sončnozaščitna izolacijska stekla.

TGI – termo distančnik

Termo distančnik zmanjšuje toplotno prevodnost celotnega okna cca 5%. Sicer deluje samo na robu, vendar je tam razlika več kot očitna ( na sliki je prikazano kako deluje klasičen aluminijasti distančnik in termo distančnik na steklo z notranje strani pri zunanji temperaturi -21 stopinj celzija). Termo distančnik je na voljo v svetlo sivi in črni barvi.

KATERO ZASTEKLITEV IZBRATI?

V okna vam lahko vgradimo dvo-slojno termopan steklo ali tro-slojno. V vsa vgrajena termopan stekla že serijsko vgrajujemo tgi distančnik.

PREDNOSTI 2 – SLOJNEGA TERMOPAN STEKLA : – Prevodnost svetlobe cca 80 % ( s tem pridobite na dnevni svetlobi + sončnem žarčenju, kar je velik plus  jeseni – pozimi-spomladi, saj se vam s tem segrevajo prostori ). Teža samega stekla znaša 24 kg na kvadratni meter.

SLABOST : Slabša toplotna izolativnost ug 1.0 ( večina stekel, ki so se vgrajevala v preteklosti, 20 let nazaj so imela prevodnost ug 2.9 )

PREDNOSTI 3 – SLOJNEGA TERMOPAN STEKLA : – boljša toplotna uzolativnost ug. 0.6.

SLABOSTI 3 – SLOJNEGA TERMOPAN STEKLA : – Prepustnost svetlobe cca 70 %, teža stekla na kvadratni meter 36 kg.

Ornamentna stekla

Z ornamentnimi stekli dodatno polepšamo izgled oken ali vrat, hkrati pa zmanjšamo možnost nezaželenih  pogledov v vaš dom.V ponudbi imamo več kot 20 vrst ornamentnih stekel, različnih barvnih odtenkov, struktur…, odvisno od vašega okusa in modnega trenda. (nekaj primerov).

Okrasni križi

Izgled naših oken lahko popestrimo tudi tako, da vanje vstavimo dunajske križe. V samo termoizolacijsko steklo vstavimo alu stek, poljubne širine ( ponavadi 30mm ), nato na zunanjo in notranjo stran krila, prilepimo in zasilikoniziramo lesene letvice.

Poleg dunajskih križev lahko ugradimo še snemljive in medeninaste križe različnih oblik in barv.